Demorekening

Beleggen middels een demorekening.

Wil jij binnenkort meer gaan doen met je geld dan het alleen maar op de spaarrekening zetten? Ben jij bereid iets meer risico te nemen en waag jij je kansen op de beleggingsmarkt? Troost je dan met het idee dat je zeker niet de enige bent. Steeds meer mensen vinden hun weg naar beleggingen, omdat de spaarsaldo’s niet meer datgene opleveren waar je op hoopt.
Het is wel belangrijk om het beleggen stapsgewijs onder de knie te krijgen en op te bouwen. Zeker als je het niet gewend bent. Beleggen is een leuke bezigheid, maar wel eentje die je weloverwogen moet doen. Beleggen middels een demorekening kan daarbij zeker geen kwaad.

Beginnen met beleggen
Het is altijd spannend om te beginnen met beleggen. Maar sinds een tijdje hoeft dat niet meer op een locatie. Je kan vanaf huis eenvoudig leren hoe het is om te beginnen met beleggen door je aan te melden voor een gratis demorekening. Je krijgt dan nepgeld gestort en kan dat gewoon inzetten op aandelen, obligaties en wat al niet meer.
Op die manier krijg je de smaak goed te pakken en groei je sneller door in manieren van beleggen met echt geld. Beleggingsspellen zijn dus een zeer goede manier om het gevoel van beleggen onder de knie te krijgen. Zeker als beginnende belegger.

Cursussen beleggen
Waar vind je nu een goede cursus om te leren beleggen? Er zijn er eigenlijk heel veel. Je kan online al diverse cursussen volgen bij opleidingsinstituten als de NTI, de LOI en de NHA. Je leert dan in korte tijd de belangrijkste kneepjes van het vak. Je leert de basis kennen van het beleggen, het vakjargon en je leert enkele praktijksituaties.
Ook veel websites van banken en beleggingsinstanties bieden de mogelijkheid om (vaak zelfs gratis!) een cursus te volgen. Een van de meest gebruikte manieren om een cursus beleggen te volgen is door een demorekening te openen.

Demorekening
Grote platformen bieden aankomende gebruikers vaak de mogelijkheid om een demorekening te openen. Dat houdt in dat ze wat geld gestort krijgen dat niet echt geïnd kan worden. Je kan hier dus met nepgeld inleggen op echte beleggingen en dus zo ervaren wat een belegging voor jou kan betekenen. Mensen die nieuw zijn in de wereld van het beleggen en er nog weinig kaas van hebben gegeten beginnen vaak met een demorekening en stappen vanuit die demorekening heel gemakkelijk over naar beleggen met echt geld. Maar dan hebben ze dus wel de ervaring die vereist is om een goede belegger te worden en het meest maximale uit je portefeuille te halen.

Voordelen demorekening
Er zijn zeker veel voordelen te noemen aan het openen van een demorekening. Zoals de volgende:
– Je speelt niet met echt geld, maar doet wel de ervaring op van iemand die met echt geld zou beleggen;
– Het gevoel van beleggen krijg je op een gedegen manier in de vingers;
– Wanneer je nog niet zeker bent over wat je precies moet doen, is het met een demo-account makkelijker uit te proberen dan wanneer je echte geld op het spel staat;
– De verdiensten kun je makkelijk afwegen tegen de verliezen;
– Het is makkelijk om te bepalen of beleggen iets voor jou is (veel verlies betekent wellicht dat je ermee stopt, veel winst betekent waarschijnlijk dat je het eens met echt geld moet gaan proberen);
– De meeste demorekeningen geven je de mogelijkheid om in hetzelfde systeem over te stappen naar echt geld.

Nadelen demorekening
Natuurlijk zijn er ook nadelen aan een demorekening. Namelijk:
– Je weet dat je niet met echt geld aan het beleggen bent, waardoor je wellicht wat roekelozer bent;
– Verdiensten die je behaald zie je niet terug in echt geld;
– Het gevoel van echt geld en nepgeld is in de praktijk toch niet goed met elkaar te vergelijken.
Het aantal nadelen weegt echter niet op tegen de vele voordelen die er aan een demorekening kleven.

Slotsom
Het is niet moeilijk om als beginner te beleggen, maar wel om het goed te doen. Een demorekening kan je helpen om zicht te krijgen in de mogelijkheden van jou als belegger.