Besparen op de verwarming

Zeker in de koude periode van het jaar staat komen bij veel mensen de wolken uit de schoorsteen. Op veel daken ligt rond de schoorsteen geen sneeuw meer wat natuurlijk ook heel logisch is want wie wil er nou in de kou zitten. Ondanks de kou kunnen we wel heel wat zuiniger doen met de verwarming en deze minder vaak en minder hoog aanzetten dan we nu doen.

Verwarming minder hoog

Overdag bent u normaal gesproken bezig en is het buiten ook minder koud dan in de avond. Waarom zou u uw verwarming overdag dan ook niet 1 of 2 graden lager zetten. Door de verwarming overdag 1 graad lager te zetten scheelt dit 7% van uw energieverbruik met de verwarming, 2 graden dus het dubbele en dit leidt al snel tot ruim 50 Euro per jaar.

Elektrische klokthermostaat

Wanneer u een gewone cv heeft is het heel verstandig om een elektrische klokthermostaat te nemen. Hiermee kunt u precies instellen hoe warm of hoe koud u het op een dag wilt hebben. U kunt bijvoorbeeld zeggen dat het ’s nachts 13 graden moet zijn maar dat het om 7 uur in de ochtend 18 graden moet zijn. Wanneer u naar uw werk gaat mag het van 9 tot 17:00 weer 16 graden zijn en om 17:00 tot u naar bed gaat 20 graden. Op deze manier maakt u perfect gebruik van de verwarming wanneer u dat nodig heeft en scheelt dit een hoop energieverbruik.

Verwarming en waakvlam uit

Wanneer u voor langere periode weg gaat (bijvoorbeeld op vakantie) zet dan uw verwarming helemaal uit of in ieder geval heel laag zodat de leidingen niet kunnen bevriezen. Daarnaast kunt u uw waakvlam uitdoen wanneer u deze nog heeft, dit scheelt ook weer een beetje in de kosten en is weinig werk.