Besparen op tuinverlichting

Het ziet er heel gemoedelijk uit al die mooie verlichting in de wijken en langs de straten. Steeds meer is dat het toonbeeld van dorpen en steden, het is ook veiliger want het is een soort bescherming tegen inbrekers welke niet graag in de verlichting werken. Helaas is het ook een flinke energievreter met als voordeel dat we er ook weer vrij gemakkelijk op kunnen besparen.

Lampjes met zonnecellen

Bij ieder tuincentrum zijn ze tegenwoordig te koop, de tuinlampjes met zonnecellen waardoor u geen elektra meer nodig heeft. De lampjes laden overdag op en wanneer het donker begint te worden gaan ze vanzelf aan. Ze geven een beetje licht en staan vooral gezellig in de tuin. Ook zijn ze handig om op bepaalde hoeken te plaatsen zodat je in het donker nergens tegen aan stoot. De lampjes beginnen al bij 10 Euro voor een stuk of vier lampjes en zijn ook in verschillende soorten, kleuren en maten verkrijgbaar.

Tijdschakelaar

Erg handig is het om een tijdschakelaar op de tuinverlichting te zetten. Deze kosten een paar Euro en leveren per jaar veel meer op. In de zomer is het een stuk later donker dan in de winter, pas hier dan ook de tijd op aan. Het is zonde om de verlichting in de zomer aan te laten gaan wanneer u in het zonnetje zit te barbecueën. In de winter is het natuurlijk wel leuk als de lampjes rond een uur of vijf in de middag aan gaan. Ook kunt u hier direct de buitenverlichting van de kerstdagen op aansluiten, deze hoeven overdag ook niet te branden. Een Lichtschakelaar aansluiten is heel eenvoudig.