Energie besparen met kruipruimte isolatie

Energie besparen is tegenwoordig een ‘hot topic’. Online zijn er bijvoorbeeld steeds meer websites waarop u de verschillende energieleveranciers kunt vergelijken, maar ook offline is het uiteraard goed zichtbaar. Zo zijn veel huizen voorzien van zonnepanelen en is ook de zonneboiler erg populair. Er zijn echter ook onzichtbare zaken die u aardig wat energie kunnen laten besparen. Een goed voorbeeld hiervan is isolatie. In dit artikel zal er ingegaan worden op de soorten isolatie en een wat verder uitgewerkt voorbeeld.

Welke soorten isolatie zijn er?

Er zijn verschillende soorten isolatie. Het komt er immers op neer dat vrijwel alles aan uw huis geïsoleerd kan worden. Spouwmuurisolatie is bijvoorbeeld erg populair. Veel huizen hebben namelijk een spouw, de tussenruimte tussen twee muren, die opgevuld kan worden met isolatiemateriaal. Daarnaast kunt u ook bestaande buitenmuren isoleren. Ook de vloer of kruipkelder isoleren is mogelijk. Ten slotte is het isoleren van uw dak of zolder wellicht ook een interessante mogelijkheid. Afhankelijk van het type huis en de huidige isolatie kan er tot een advies worden gekomen. Lees u daarom goed in op het internet of vraag een specialist om isolatieadvies.

Uw kruipruimte isoleren

Een isolatievorm die door velen vaak wordt vergeten is kruipruimte isolatie. Een woning heeft vaak een kruipruimte, maar zo voordelig is dat eigenlijk niet. Sterker nog, vaak wordt gedacht dat een kruipruimte isoleert, terwijl dat niet het geval is en een kruipruimte zelfs zorgt voor een hogere energierekening. Een kruipruimte verwijderen is uiteraard niet mogelijk, maar die ruimte opvullen kan erg interessant zijn. Dan hebben we het dus over kruipruimte isolatie. Een kruipruimte isoleren kan met isolatieplaten, maar ook met bijvoorbeeld PUR schuim. Wat het isoleren van uw kruipruimte nog interessanter maakt, is het feit dat u in sommige gevallen subsidie kunt krijgen. U bespaart dan niet alleen op uw energiekosten, maar ontvangt tevens een subsidie. Laat daarom vandaag nog uw kruipruimte isoleren en start direct met het besparen van energie!