Subsidie spouwmuurisolatie 2015

Geen landelijke subsidie?

Voor het plaatsen van spouwmuurisolatie geldt op moment van schrijven geen landelijke subsidie meer. Vroeger was dat wel het geval, maar in principe moet het plaatsen van dit isolatiemateriaal zonder tussenkomst van subsidies en premies eveneens voldoende rendabel zijn. Uit de praktijk blijkt dat dit inderdaad het geval is. Rekening houdende met het verlaagde BTW-tarief van 6 procent (zie verder in dit artikel) kan de terugverdientijd in bepaalde gevallen beperkt worden tot amper 2 jaar. Dat wil zeggen dat u de volledige investering binnen deze korte periode kunt terugverdienen en dat terwijl u de volgende jaren nog steeds kunt blijven profiteren van lagere verbruikskosten wat het volledige rendement uiteraard alleen maar ten goede komt.

Gemeentelijke subsidie voor spouwmuurisolatie

De verschillende Nederlandse gemeentes hebben door de jaren heen zelf een regeling uitgewerkt die betrekking heeft tot de subsidies voor isolatie in het algemeen. Deze regeling geldt eveneens voor het plaatsen van spouwmuurisolatie. Om te weten te komen op welke gemeentelijke subsidies u eventueel een beroep kunt doen is het interessant om even wat onderzoek uit te voeren of contact op te nemen met uw gemeente. Het is in ieder geval belangrijk om er rekening mee te houden dat de subsidie voorwaarden sterk afhankelijk zijn van gemeente tot gemeente. Daarnaast kunnen deze op regelmatige basis veranderen waardoor het van belang is om zo spoedig mogelijk de gewenste subsidie voor spouwmuurisolatie aan te vragen.

Verlaagd BTW-tarief van 6 procent

Hoewel er op vandaag geen landelijke subsidie meer bestaat voor het plaatsen van spouwmuurisolatie is het wel zo dat er gebruik kan worden gemaakt van een verlaagd BTW-tarief van 6 procent. Om aanspraak te kunnen maken op deze verlaagde BTW is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat u de werking dient uit te laten voeren door een erkende firma. Indien u de isolatie zelf wenst aan te brengen zult u bijgevolg niet kunnen genieten van deze verlaagde BTW.

Alternatieven duurzaam wonen

Welke alternatieve mogelijkheden zijn er om nog duurzamer te wonen? Zonnepanelen is een manier om duurzamer te wonen. Steeds meer mensen kopen zonnepanelen. De prijzen zijn immers gedaald. Ontdek ook alle voordelen van zonnepanelen en geniet van een lagere energierekening in combinatie met spouwmuurisolatie.