Waar kan elektrische vloerverwarming worden gelegd?

Wanneer u ervoor kiest om elektrische vloerverwarming in uw woning aan te leggen, zijn twee mogelijkheden beschikbaar. De eerste optie is het diep in de vloer aanbrengen van de verwarming, de andere optie is om dicht tegen de dekvloer aan te doen.

De aanleg van de elektrische vloerverwarming diep in de vloer, staat garant voor een warmtebuffer die wordt gevormd door de cement laag die erboven ligt. Hier zitten diverse voor- en nadelen aan. De stroomkosten bij dieper gelegen vloerverwarming zijn minimaal, de opwarmtijd is daarentegen wel langer.

Het aanbrengen van de vloerverwarmingsfolie dicht tegen de afdekvloer aan, heeft het voordeel dat de temperatuur beter te reguleren valt. Het gebruiken van een nachttarief waarvan u kunt profiteren bij dieper gelegen elektrische vloerverwarming systemen, geldt in dit geval helaas niet. Het voordeel van de snellere opwarmtijd, staat tegenover hogere stroomkosten. Wij raden u aan uw eigen wensen te overdenken en uw (voorspelde) energiegebruik te observeren. Op basis hiervan zult u waarschijnlijk een weloverwogen en passende keuze maken.

Zelf uw vloerverwarming aanleggen
De handige consumenten onder ons kunnen zelf elektrische vloerverwarming in de woning plaatsen, wat u veel geld kunt besparen. Elektrische vloerverwarming is geschikt om zelf te plaatsen, natbouwsystemen daarentegen minder geschikt. De montage is complexer en er zijn een verscheidenheid aan gereedschappen benodigd om de de producten te monteren. Wilt u tips voor het plaatsen van vloerverwarming systemen ga eens langs bij Bouwmarkt Waddinxveen. Met deskundig advies helpen zij u graag.