Geld verdienen met je blog of website

De beste manier om geld te verdienen is een eigen website/blog maken. Als je er een beetje goede informatie opzet en mensen vinden het leuk om terug te komen kan je er behoorlijk wat aan verdienen. Als je je eigen website maakt is het wel belangrijk dat je website er professioneel en overzichtelijk uitziet. Het is ook belangrijk dat je een betaalde domeinnaam hebt, die makkelijk te onthouden is.

Hoge rank in Google

Als je je website gemaakt hebt, kan je er pas iets mee verdienen als hij hoog in Google staat met relevante zoekwoorden. Als je dus een blog hebt over geld verdienen, moet je ervoor zorgen dat jouw blog bovenaan staat bij de woorden ‘geld verdienen’. Als je eenmaal veel (terugkerende) bezoekers hebt, kan je advertenties op je site plaatsen. Je kunt advertenties van Google Adsense gebruiken, of die van affiliatesprogramma’s zoals M4N. Het voordeel van Google Adsense is echter dat je de stijl van de advertenties kunt aanpassen, zodat ze bij jouw site passen. Nog een voordeel van Google Adsense is dat er alleen relevante advertenties op je site komen.

Inkomsten van Adsense/Affiliateprogramma

Als de advertenties eenmaal op je site staan en je site hoog in Google staat kan je beginnen met geld te verdienen. Het geld dat je verdient kan varieren van een paar euro’s tot honderden euro’s per maand. Ik ben pas begonnen met mijn blog, dus ik heb nog bijna niks verdiend, behalve de startersbonus van M4N, maar de site is pas vrij nieuw. Hopen dat ik snel meer ga verdienen!

Het is mogelijk om dit gratis te doen zodat je wat ervaring krijgt met het bouwen van websites, maar zodra je professioneel te werk wil gaan zul je toch echt een kleine investering moeten maken.