3 tips om geld te besparen met geboortekaartjes

Het is niet eenvoudig om de juiste geboortekaartjes te kiezen. Kies je voor een design met zachte kleuren en een lief uiterlijk? Of ga je meer voor een stoerdere variant met donkere tinten? En ga je deze zelf ontwerpen of schakel je een professional in? Dit zijn allemaal vragen die opkomen bij het kiezen van geboortekaartjes. Bovendien kunnen de kosten soms aardig oplopen als je dit allemaal uit handen geeft. In dit artikel worden 3 tips behandeld die jou helpen met het besparen op geboortekaartjes. Welke zijn dat?

1. Websites vergelijken
Eén van de vragen uit de intro is of je zelf de geboortekaartjes gaat ontwerpen of dat je dit uit handen gaat geven. Mocht je voor de laatste optie kiezen dan is het verstandig om vooraf te kijken op internet welke partijen er zich op dit gebied begeven. Door meerdere offertes op te vragen kan je verschillende aanbieders naast elkaar leggen en bekijken welke de goedkoopste is. Zodoende weet je altijd zeker dat je nooit teveel zal betalen.

2. Uiterlijk kiezen
Waar ook zeker rekening mee moet worden gehouden is het uiterlijk van het kaartje. Je kunt namelijk diverse materialen, kleuren en vormen gebruiken voor een geboortekaartje. Sommige aanbieders vragen namelijk andere bedragen per materiaal of hebben diverse vormen waar je ook weer andere tarieven voor hebt. Het verstandigste is om dit gelijk bij de offertes mee te vragen, zodat je meteen kunt bekijken wat welke aanbieder in bezit heeft.

3. Opdruk bepalen
Ook moet je nadenken over de teksten en eventuele foto’s die je op de kaart wilt zien terugkomen. Net als het uiterlijk kunnen partijen ook weer hier diverse tarieven voor hanteren, afhankelijk van de tekstgrootte, foto’s etc. Het beste is om dit ook gelijk van de offertes op te vragen zodat je aan het eind van de rit niet voor verassingen komt te staan en je alle informatie bij de hand hebt en een goede vergelijking kunt maken. Op die manier weet je zeker dat je bij de goedkoopste aanbieder terecht komen die voor jou geboortekaartjes kan ontwerpen.