Bespaar geld op het kopen van een iPhone

Een nieuwe iPhone kost tussen de 700 en 900 euro. Hierdoor is een nieuwe iPhone kopen een dure uitgave. Wil je toch een iPhone kopen, maar wil je er niet zoveel geld voor betalen? Koop een refurbished iPhone. Een refurbished iPhone is niet van een nieuwe iPhone te onderscheiden.

Een refurbished iPhone is een telefoon die als tweedehands ingeleverd wordt en vervolgens volledig gereviseerd. De batterij en de behuizing van de telefoon wordt vervangen. Daarnaast worden de knoppen en componenten nagekeken en als deze aan vervanging toe zijn, worden ze ook vervangen. De iPhone wordt ook nog van binnen schoongemaakt en wordt het besturingssysteem herstelt. Dit allemaal zorgt ervoor dat de iPhone weer volledig nieuw is en dat die net zolang werkt als een nieuw toestel.

De refurbished iPhone wordt op dezelfde manier geleverd als een nieuwe iPhone. De telefoon zit geseald in een doosje en ook het doosje wordt geseald. De standaard accessoires van Apple zijn ook toegevoegd: je ontvangt een USB-lader, een USB-kabel en de officiele headset van Apple. De garantie is ook hetzelfde, je hebt namelijk net als bij een nieuwe telefoon 12 maanden garantie.

 

Welke modellen zijn er als refurbished verkrijgbaar?

Bijna elk model van de iPhone is als refurbished verkrijgbaar. Alleen de 3G, de 3GS en de 6S zijn op dit moment niet als refurbished verkrijgbaar.  De iPhone 4, 4S, 5, 5C, 5S en de 6 kun je refurbished kopen. De specificaties van de telefoons veranderen niet als je hem refurbished koopt. Verder is de refurbished iPhone in dezelfde kleuren en met hetzelfde opslaggeheugen verkrijgbaar. De meeste modellen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. De iPhone 5C is leverbaar in de kleuren wit, groen, roze, blauw en geel en de iPhone 5C en de 6 zijn te koop in de kleuren spacegray, zilver en goud. De meeste modellen zijn verkrijgbaar met een opslaggeheugen van 16GB, 32GB of 64GB. Alleen de iPhone 6 is leverbaar met meer opslaggeheugen: 128GB.