Besparen op de kosten van bellen

Heb je al een mobiele telefoon? Koop je een los toestel of ga je voor een tweedehands toestel? Veel Nederlanders kiezen er dan voor om een abonnement zonder toestel te nemen. Dit is geschikt voor personen die geen nieuwe mobiele telefoon nodig hebben. Een abonnement zonder toestel heet een sim only. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een sim only en besparen zo veel geld op de kosten van bellen.

Bellen met een abonnement
Er zijn twee opties als je wilt bellen met een abonnement. Dit zijn de volgende twee opties:

Je koopt een los toestel en neemt hier een sim only bij
Het maakt niet uit of je een tweedehands toestel koopt of een nieuw toestel. Als je hierbij apart een sim only neemt dan bespaar je veel geld op de maandlasten voor een periode van één of twee jaar. Het voordeel van een sim only is dat deze bij MVNO’s af te sluiten zijn. Deze providers bieden alleen sim only abonnementen aan die in de regel veel goedkoper zijn dan bij de grotere providers zoals KPN, T-Mobile en Vodafone. De dekking is hetzelfde en de service van de MVNO’s doet niet onder voor de grotere providers.

Je sluit een abonnement met toestel af
Een abonnement met toestel is vaak alleen bij de grotere providers verkrijgbaar. De kosten van bellen zijn hoger bij deze providers. De telefoon wordt aangeboden met een fikse korting waardoor het lijkt alsof de telefoon goedkoop is. De kosten zitten echter verwerkt in het maandtarief. Het is hierdoor vaak onduidelijk hoeveel er nu echt betaald wordt voor de mobiele telefoon. Over het algemeen is een toestel met abonnement duurder dan een sim only met los toestel.

Tweedehands mobiele telefoon

Een tweedehands mobiele telefoon is een budgetvriendelijke optie. Doordat de tweedehands mobiele telefoon gebruikt is en niet meer het nieuwste model is kan deze voor een veel lagere prijs aangeschaft worden. Let hierbij goed op of de  mobiele telefoon simlockvrij is en geschikt voor de provider van de prepaid simkaart. Door een tweedehands mobiele telefoon te kopen wordt de prijs niet in het abonnement verwerkt en is het mogelijk om een sim only abonnement af te sluiten.