Hoe bespaar je geld

Geld besparen kun je op vele manieren.

Je zou er eens voor kunnen gaan zitten en eens kijken of het voor jou uitkomt om zonnepanelen aan te schaffen. Zonnepanelen aanschaffen is een dure aangelegenheid, maar op de langere duur bespaar je flink wat geld. Je steekt geld in duurzaamheid. Het voordeel dat je hebt is dat je zelf je energie opwekt, je bent dus minder afhankelijk van de stroomleveranciers. Je bespaart geld met zonne-energie, omdat de zon onbeperkt beschikbaar is en het zonnepaneel zet de energie van de zon om in stroom. Met de komst van digitaal en internet kun je tegenwoordig foto’s laten afdrukken. Dit is nog nooit zo gemakkelijk geweest, om geld te besparen zou je op het net kunnen kijken waar je het goedkoopst uit bent. Wil je geld besparen op allerlei spullen zoals boeken of meubels, speelgoed maar ook op kleding dan zou je kunnen overwegen om eens naar een kringloopwinkel te gaan. Een kringloopwinkel is een winkel waar mensen veel spullen naar toe brengen die ze niet meer kunnen gebruiken, spullen die overtollig zijn, maar nog wel in orde zijn. Denk daarbij aan de spullen van mensen die kleiner gaan wonen, of emigreren.

Zo bespaar je nog meer

Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen op tijd naar de kapper moet, ga je hiervoor naar een kapsalon dan ben je alleen al voor een knipbeurt twintig euro kwijt en bij sommige kappers nog meer. Je kunt ook hier flink wat geld besparen om naar een kapper in de buurt te gaan, of je laat hem of haar thuis komen knippen. Dit is vaak een stuk goedkoper dan die prachtige salon waar je koffie “krijgt”. Je hebt ook mannen die hun haar altijd kort hebben, deze kunnen het best een tondeuse aanschaffen je bespaart hierdoor veel geld door zelf je haar te doen, de aankoop van de tondeuse heb je er al binnen een paar beurten uit. Het verzekeren van je auto is verplicht, je mag wel zelf uitmaken waar je de auto verzekert. Wanneer je op het internet gaat rond kijken en je gaat verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken kom je erachter dat je ook hier veel geld kunt besparen.

Zakelijk geld besparen?

Denk ook eens aan aanbestedingen. Als bedrijf heb je vaak genoeg aan je hoofd. Bespaar jezelf daarom tijd en geld door je aanbestedingen door een expert te laten doen. U bent verzekerd van een goede service en interessante opdrachtgevers of uitvoerders voor uw aanbesteding.