Spaar tips voor jong en oud

Bespaar tips

Als er geld bespaard moet worden dan is het niet zo dat alleen volwassenen dit kunnen doen. Kinderen kunnen ook geld besparen. Het is belangrijk dat je kinderen ook leert dat zij de deuren dicht doen en de lampen uit doen wanneer zij weggaan. Als zij dit van jongs af aan leren dan scheelt dat veel. Deze gewoontes zitten er dan namelijk ingeprent, en er geldt nog steeds jong geleerd is oud gedaan. Daarom is het goed dat je je kinderen ook uitlegt waarom jij dit van hen vraagt. Wat kunnen kinderen van kleins af aan leren?

  • Deuren dichtmaken
  • Lampen uit wanneer zij niet in een ruimte zijn
  • Apparaten uitzetten en stekkers er uit als zij ergens niet mee bezig zijn
  • Zorg dat kinderen leren met één ding tegelijkertijd bezig te zijn. Er hoeven geen tv, radio, DS, en laptop tegelijkertijd aan te staan.

Het zijn maar een paar kleine dingen, maar als kinderen dit niet doen, dan kun je verwachten dat de energiekosten veel hoger zijn. Leer het hen daarom meteen goed aan.

Iedereen kan besparen

Besparen kunnen we allemaal. Als je je tanden poetst, zet de kraan dan uit. Als je gaat douchen, zorg dan dat je alles bij de hand hebt, zodat je even snel kunt douchen en de kraan weer uit kunt zetten. Sommige mensen zetten de kraan aan en gaan dan op hun gemak kleding en een badhanddoek pakken. Hierdoor gaan er vele tientallen liters water verloren. Let hier daarom op, doe de kraan dicht als je er niet bent en als je alles klaar hebt liggen, ga dan pas douchen. Draai de kraan op tijd dicht en daardoor kun je veel besparen op de waterrekening. Dit is ook iets wat je de kinderen al kunt leren. Zij kunnen de kraan ooit lang open laten staan om ermee te spelen. Zet dan een bak in de gootsteen en vang het water op, daarna kan de kraan dicht en je kind kan toch met water spelen. Leer hen dat water voor iedereen van levensbelang is en dat we hier zuinig op moeten zijn. Beperk het waterverbruik. Hieraan kan jong en oud zijn steentje bijdragen.

Goedkope manier van Reclame maken

Heb je een bedrijf dan is een vlag een goedkope en effectieve manier van reclame maken. Ze zijn snel gemaakt en duurzaam. Een goede vlag kan jaren meegaan en daarmee veel klanten lokken naar je lokatie. Meer weten kijk op Bosvlaggen.nl