3 bespaartips voor het schoonmaken van uw spullen in huis

Wekelijks ontkomen we er niet aan om ons huis schoon te maken. We willen natuurlijk allemaal in een woning zitten die fris en hygiënisch is. Echter is de manier van schoonmaken per huishouden anders. Hoe maakt u uw huis schoon? Gebruikt u dure schoonmaakmiddelen of probeert u alles zo goedkoop mogelijk te doen? In dit artikel geeft een medewerker van Huishoudelijkehulp.nl hoe u zo efficiënt en voordelig mogelijk uw huis kunt reinigen.
1. Geen dure schoonmaakmiddelen
Wanneer u in de supermarkt loopt en bij het pad aankomt met de schoonmaakartikelen, wordt u overspoeld met de middeltjes die u kunt gebruiken om uw huis te reinigen. Deze schoonmaakmiddelen bevinden zich in diverse prijsklassen. Echter is uit onderzoek gebleken het niet veel uitmaakt welk middeltje u gebruikt om uw woning te soppen. Uw vloer of interieur wordt ook wel schoon als u een goedkopere variant neemt. Laat u dus niet misleiden door alle reclames en prachtige bewoordingen.
2. Wassen
Bij het schoonmaken hoort natuurlijk ook het wassen van uw kleding. U wilt deze natuurlijk weer binnen de kortste keren aantrekken en dan moet het natuurlijk wel weer fris zijn. Alleen wat is het juiste moment om te wassen? Het beste is om te wassen als u goedkope stroom heeft. Voornamelijk in het weekend en in de avonduren (na 10 of 11 uur) heeft u stroom dat vele malen goedkoper is. In dat geval is het verstandig om al uw kleding te wassen. Mocht u bijvoorbeeld een weekend niet thuis zijn en u wilt wel uw kleding schoonmaken, dan kunt u altijd een tijdsklok instellen op uw wasmachine. Dat werkt zo eenvoudig dat het kind de was kan doen!
3. Vaatwasser
Naast dat uw schone kleding wilt hebben, geldt dit natuurlijk ook voor uw servies. Echter geldt hier ook dat u deze het beste aan kunt zetten als u goedkope stroom heeft. Wat ook verstandig is om pas uw vaatwasser aan te zetten als deze helemaal vol is. Het is zonde om voor slechts een paar borden, bekers, messen en vorken een vaatwasbeurt te draaien. Mocht u krap zitten in uw advies, koop desnoods wat extra bij, zodat u niet tekort heeft.