Geld besparen in de huishouding doe je zo

Veel mensen merken dat zij door de crisis steeds minder geld overhouden. Dit komt omdat alles duurder wordt, ook verzekeringen, brandstof en boodschappen. Daarom is het goed dat hier nu wat aan gedaan gaat worden, ga daarom bekijken wat je allemaal kunt doen om in het huishouden te besparen:

  • Bekijk iedere week de reclamefolders en kijk wat er in de aanbieding is.
  • Stel per week vast wat je gaat eten zodat je goedkoop de boodschappen in kunt slaan.
  • Heb je de mogelijkheid om groot verpakkingen te kopen? Doen! Dit bespaart je erg veel geld en hierdoor ben je per maand veel goedkoper uit, zeker als het alledaagse producten zijn die je niet kunt missen.

Eens per maand boodschappen inslaan

Je kunt eens per maand boodschappen doen, soms is dat een goede keuze. Bijvoorbeeld wanneer er frisdrank, toiletpapier, hagelslag, brokken voor de hond of kat, blikgroenten of groenten in pot enz. in de aanbieding zijn. Je kunt dan op de terugweg van je werk (dan heb je geen extra brandstofkosten) langs de winkel rijden en boodschappen doen. De hele maand hoef je dan slechts de verse producten te kopen (appels, kaas, vlees enz.) en dat kan dan op de fiets gedaan worden. Het is wel aan te raden dat je alle bonnen goed gaat bewaren, aan het einde van de maand kun je dan bekijken hoeveel je uit hebt gegeven aan de boodschappen. Als je alle aanbiedingen goed in de gaten houdt kun je per maand echt tientallen euro’s goedkoper uit zijn. Dit geldt ook voor online aankopen. Je kunt online reclamefolders in je mail laten komen en deze eens per week bekijken en een lijstje maken wat je nodig hebt. Vergelijk dan alle aanbiedingen met elkaar en maak een keuze waar jij het goedkoopste kunt bestellen (let op: zonder verzendkosten is vaak een tijdelijke actie).

Voorkomen is beter dan genegen

Besparen doe je ook door goed onderhoud te plegen en te voorkomen dat je kosten gaat krijgen. Een goed voorbeeld daarvan in je Rioolontstoppen. Dat voorkomt lekkages en herstelwerkzaamheden die aardig in de papieren kunnen lopen.