Goedkoop en gezond leven 10 tips

Het is tegenwoordig een mythe geworden dat gezond leven duur is. Mensen denken dat gezond leven duur is. En dit komt vooral door de marketing, denk bijvoorbeeld aan het biologisch eten of het zogenaamde superfood. Vergeet dat allemaal en bekijk deze 10 tips hoe je gezonder kan leven met een laag budget. Kijk voor meer tips op http://senioren.allerbest.nl
1. Maak een boodschappenlijstje.
Door een boodschappenlijstje te maken met producten wat je nodig heb. Voorkom je dat producten gaat kopen die je helemaal niet nodig heb.
2. Ga niet met trek naar de supermarkt
Zorg ervoor dat je geen trek heb als je naar de supermarkt gaat. Anders ben je namelijk snel geneigd om allerlei lekkere maar ongezonde snacks te kopen.
3.Gooi restjes niet weg
Nog steeds word er ontzettend veel eten weggegooid en dat is zonde. Restjes groente kun je allemaal weer gaan gebruiken in de salade, pasta of soep. Zorg dat je je week daar een beetje op instelt.
4. Langs de groente kraam.
Maak voor de hele week een lijstje met groente en fruit wat je nodig heb en maak een rondje langs de groentekramen. Let goed op de aanbiedingen en je zal merken dat je een paar euro’s bespaart.
5. Eet wat minder vlees
Vlees is over het algemeen duur en door het wat minder te eten zul je veel geld besparen. Zorg wel dat je het vlees vervangt voor peulvruchten of eieren.
6. Een eigen moestuin.
Deze tip is niet voor iedereen mogelijk. Maar als je er de ruimte voor heb kun je verse kruiden, groente of fruit in je tuin kweken. Hierbij weet je ook nog eens zeker dat het niet bewerkt is.
7. Elke week ergens anders eten
Zorg ervoor dat je elke week ergens anders gaat eten. Denk aan je ouders, buren of vrienden. Het is gezellig en het spaart je ook nog eens een maaltijd uit.
8. Stop met het drinken van frisdrank
Frisdrank is niet alleen ongezond ook is het nog eens redelijk duur. Geef de voorkeur aan water of thee.
9. Niet roken
Als je krap bij kas zit en je rookt dan kun je maar beter gaan stoppen. Dit bespaart namelijk wel tientallen (of honderden) euro’s per maand.
10. geen sportschool abonnement
Je heb geen sportschool abonnement nodig om te gaan bewegen. Je kan ook thuis gaan sporten. Op internet staan genoeg filmpjes met workouts die je thuis kan doen. Wel kan het wezen dat je uiteindelijk dumbells nodig heb maar dit is maar een eenmalige investering.