Waar let ik op bij de aanschaf van een wasmachine?

Het kopen van een geschikte wasmachine is lang niet zo gemakkelijk meer. Er zijn namelijk tal van aanbieders, soorten wasmachines en prijscategorieën. Dit moet u allemaal meenemen in de aankoopbeslissing. Wij zullen voor u de relevante aandachtspunten op een rijtje zetten, zodat u een duidelijk beeld heeft van de te nemen beslissing. Wij wensen u bij voorbaat veel succes met het vinden van een geschikte wasmachine, welke aansluit bij uw wensen en behoeften.

 
De capaciteit
Het vinden van een geschikte wasmachine zal allereerst worden gebaseerd op de capaciteit van de wasmachine. De benodigde capaciteit hangt af van de grootte van het huishouden waarin u leeft. Hoe meer personen er in uw huishouden zijn, hoe groter de wasmachine natuurlijk moet zijn. Ook het aantal wasbeurten wordt meegenomen in deze beslissing.
Bij een huishouden van bijvoorbeeld twee personen met een gebruik van 2 à 4 wasbeurten per week zal een capaciteit (trommelinhoud) van 6 KG genoeg zijn. Bij een gezin met twee kinderen en een was ratio van zo’n 6 wassen per week zal het verstandig zijn om een wasmachine te kopen met een capaciteit van 7 tot 9 KG.

 
Energielabel
Wasmachines worden tegenwoordig aangeboden met allerlei verschillende energie labels. De aanschaf van een energie zuinige wasmachine zal hoger zijn dan een wasmachine die niet energie bewust is, maar op lange termijn zal u hier profijt van hebben. De energie en water kosten liggen en stuk minder dan bij een wasmachine zonder label. Bekijk dit dus ook bij de aanschaf!

 

Aanbieders
Er zijn tegenwoordig zoveel wasmachine aanbieders dat u vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom raden wij u aan om hier een schifting in te maken. Wasmachines met elkaar vergelijken op basis van merk, capaciteit en energielabel is zeer verstandig. U heeft hier gemakkelijk websites voor, maar kunt ook naar een specialist gaan.