3 bespaartips op jouw smartphone

Wie heeft er vandaag de dag nog geen smartphone? Waarschijnlijk iedereen, want tegenwoordig is het ondenkbaar om zonder telefoon de straat op te gaan. Echter is het wel zo dat een smartphone behoorlijk duur kan uitvallen. Denk bijvoorbeeld aan het abonnement of aan de reparaties die je soms moet ondergaan. In dit artikel worden drie manieren besproken waarop jij kunt besparen op jouw smartphone. Benieuwd welke dat zijn?
1. Sim only abonnement
Hetgeen waar je het meest op kunt besparen is toch wel het telefoonabonnement. Dit wordt namelijk gezien als de grootste kostenpost. Soms betaal je namelijk veel geld hiervoor, terwijl er goedkopere alternatieven zijn. Eén manier is door een sim only abonnement af te sluiten bij een provider. In Nederland wordt deze abonnementsvorm steeds vaker gehanteerd vanwege de lage kosten. Je hoeft namelijk enkel voor het abonnement te betalen en niet voor de smartphone. Overweeg dus om sim only aan te schaffen en op die manier veel kosten te besparen.
2. Telefoonverzekering
Het andere probleem werd ook al even aangehaald en dat is dat het weleens voor kan komen dat jouw smartphone schade oploopt je deze dan moet laten repareren. Om niet voor de kosten op te draaien is het afsluiten van een telefoonverzekering een verstandige optie. Voor slechts een paar euro per maand ben je verzekerd voor alle mogelijke schades die jouw smartphone kan krijgen. Het kan natuurlijk ook eens voorkomen dat jouw smartphone wordt gestolen. Dat is natuurlijk heel vervelend! Het enige lichtpuntje is dat je dan ook hiervoor bent verzekerd. Je hoeft zelf dan geen nieuw toestel te betalen, want deze kosten krijg je namelijk dan uitgekeerd van de verzekering.
3. Bescherming
Om reparaties te voorkomen is het ook verstandig om een beschermhoesje om jouw smartphone heen te doen. Dit hoesje vangt namelijk alle klappen op die het toestel maakt. Het voordeel is dat jouw telefoon niet beschadigd raakt je deze dus nog steeds schadeloos kunt gebruiken. Mocht je bang zijn dat jouw smartphone per ongeluk in aanraking komt met water, neem dan een cover die hiervoor speciaal voor is gemaakt. Op die manier weet je zeker dat jouw toestel geen schade oploopt en ook nooit reparatiekosten hoeft te betalen.