TaoBao – Chinese Ebay

TaoBao.com is een soort van Chinese Ebay. De site heeft veel spullen enorm goedkoop. Hier in Nederland zijn die spullen veel duurder, doordat er een enorme winst op wordt gemaakt door Europese bedrijven. Iedereen kan op TaoBao echter producten bestellen voor enorm lage prijzen, je kunt bijvoorbeeld een tennisracket kopen voor minder dan €10,-!

TaoBao.com – Website

De website is in het Chinees, maar je kunt makkelijk op TaoBao navigeren. Als je eenmaal een beetje doorhebt hoe de website in elkaar zit. De prijzen op de website staan in Chinese Yuan. Een Chinese Yuan is ongeveer een tiende waard van een euro. 100 Yuan is ca. 10 euro. De prijzen moet je dus door tienen delen voor het bedrag in euro. De producten zou je dus ook goed kunnen doorverkopen voor zo’n lage prijs, daar kan je dus veel geld mee verdienen.

Producten zoeken

Om de producten te zoeken die je wilt, kun je gewoon het Engelse woord intypen, maar doordat veel Chinezen op TaoBao echter slecht Engels spreken kun je beter de naam vertalen in het chinees. Je kunt TaoBao ook vertalen in het Nederlands/Engels door google translate of Babelfish te gebruiken.

Producten bestellen op TaoBao

Aangezien de meeste mensen die dit lezen slecht Chinees spreken is het erg makkelijk om de producten van TaoBao te bestellen via een Chinese tussenpersoon. Er zijn een aantal websites die een klein bedrag vragen voor het kopen en naar Nederland verzenden van de producten. Die regelen dan alles voor je. Een paar (betrouwbare) sites die de aankoop van de Chinese producten willen regelen zijn:

TaoBaoNow.com