Vijf tips om geld te besparen

Heb je vaak geen geld over om te sparen en weet je niet op welke manier je ervoor kan zorgen dat je wel geld spaart elke maand? Kocht je vaak nieuwe dingen door middel van een minilening? Lees de onderstaande vijf tips om geld te besparen, zodat je uiteindelijk voor leuke dingen kunt sparen en je niets hoeft te kopen via een minilening.

1. Niet rood staan
Rood staan op je betaalrekening: het is wat veel mensen doen. Toch is dit helemaal niet verstandig. Je betaalt namelijk ook rente over het bedrag dat je rood staat. Daar komt ook nog eens bij dat je vaak een heel hoog bedrag rood kan staan. De schulden kunnen hierdoor (zonder dat je het doorhebt) enorm oplopen.

2. Vergelijk product
De prijzen van producten verschillen per bedrijf. Ook hebben bedrijven vaak speciale aanbiedingen, waardoor producten nog goedkoper zijn. Voordat je een product koopt, kun je het beste de prijzen op internet vergelijken. Op deze manier weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor het product.

3. Douche korter
Veel mensen zijn er niet van bewust hoeveel water ze verspillen met douchen. Onder de douche vergeet je vaak de tijd, omdat het water zo lekker warm is. Een liter water kost aardig wat energie. Door een zandloper aan te schaffen en hem aan te zetten terwijl je doucht, kun je aardig wat geld besparen.

4. Haal minder vaak boodschappen
Grotere verpakkingen zijn vaak goedkoper. Je kunt hierdoor snel geld besparen op het eten. Maar minder vaak boodschappen doen, beperkt je in nog wat: je haalt veel minder tussendoortjes en snacks in huis. Hou je ervan om af en toe jezelf te verwennen met een cocktail? Zelf cocktails maken is heel een voudig.

5. Bundel verzekeringen
Veel verzekeringen zijn verplicht en moeten daarom door iedereen afgesloten worden. Vaak wordt een verzekering voor het huis ergens anders afgesloten dan een autoverzekering. Als je deze verzekeringen afsluit bij dezelfde maatschappij, bieden ze vaak pakketkorting aan. Je betaalt hierdoor minder per maand voor een verzekering.

Die nieuwe televisie of oven komt nu wel heel dichtbij!