Backlinks naar website

Backlinks naar je website zijn erg belangrijk om hoog in zoekmachines te komen. Het aantal backlinks naar je site geeft de populariteit weer van je website. Ze zorgen er onder andere voor dat je Pagerank omhoog gaat. Maar hoe zorg je voor veel backlinks naar je site..

Linkpartners

Je ziet op veel websites een pagina met linkpartners staan. Zo kan je er dus voor zorgen dat mensen een link naar jouw website plaatsen in ruil voor een link naar hun site op jouw linkpagina. Dit is echter niet de beste methode, want Google geeft meer waarde aan een link die een kant op gaat. Als site A naar site B linkt, en site B linkt terug, hebben die links minder waarde. Als er dus geen teruglink zou zijn van site B naar site A, dan zou de link van site A veel meer waarde hebben.

Social Bookmarking Sites

Er zijn een hoop social bookmarking sites met een hoge PageRank (PR), als je op een van die sites een link naar jouw site staat, zal jouw website snel geindexeerd worden door Google, en je Pagerank zal sneller stijgen. Dat komt doordat Google veel waarde hecht aan de PageRank van websites. Als er een belangrijke website met een hoge PR naar jouw website linkt, gaat Google ervan uit dat jouw website ook belangrijk is. Er zijn een hoop Social Bookmarking websites. De meest populaire sites zijn echter wel in het Engels, zoals twitter, digg en Yahoo! Buzz.

Er zijn ook een aantal Nederlandse Social News Sites. De bekendste Nederlandse Social News sites, met een hoge Pagerank zijn:

  • Nujij
  • Ekudos
  • Msn reporter

Backlinks van blogs

Je kunt ook aan backlinks komen door een reactie achter te laten op andere blogs. Vaak zijn die links echter nofollow, dat zorgt ervoor dat Google niet naar jouw website gaat, als die blogpagina wordt geindexeerd. Er zijn echter ook een aantal dofollow blogs. Ze zijn echter vaak moeilijk te vinden, omdat WordPress standaard alle links nofollow maakt.

Er zijn een aantal manieren om ‘dofollow‘ blogs te vinden. Zo zijn er dofollow blog directories, daarin worden allerlei blogs geplaatst, waarin de links dofollow zijn. Er zijn echter ook programma’s voor om dofollow blogs te vinden. Zo kan je ook Nederlandse dofollow blogs vinden. Een goed (gratis) programma om dofollow blogs te vinden is: G-lock blog finder.