SEO tips

Als je een eigen website hebt is het leuk als je hoog in Google komt te staan. Hieronder komen een aantal SEO tips aan bod, die worden uitgelegd met filmpjes van Google zelf.

Uitleg Google-bot

Als je wilt weten wanneer je hoog geïndexeerd wordt is het misschien ook wel leuk om te weten hoe de Google bot werkt. Hier is een mooi filmpje:

Titel

Het is belangrijk om je site een goede Titel mee te geven. Zo weet de zoekmachine waarover je site gaat. Gebruikers zien de titel ook bovenaan in Google als link.

Meta tags

Meta tags zijn tegenwoordig niet zo belangrijk meer voor zoekmachines. Maar Google laat een deel van de description meta tag nog wel zien in de zoekresultaten. Hieronder nog een filmpje over meta tags van Google.

Headings

De heading tag (kopjes) zijn ook belangrijk voor Google. De woorden in de headings zijn belangrijker dan de rest. De paragraaf onder de heading tag moet een soort van samenvatting zijn over wat in de heading tag staat. Een h1 is belangrijker dan een h3. Je kunt de style van de tags aanpassen, zodat je geen h3 gaat gebruiken zonder dat je al een h1 hebt gebruikt.

ALT tag

Als een afbeelding niet geladen wordt, komt daar een Alternative tag voor in de plaats. Een ALT tag is ongeveer even belangrijk als de body text voor Google.

Sitemap

Als je hoog geïndexeerd wilt worden door zoekmachines is het belangrijk dat je een sitemap hebt. Je sitemap kan je in ‘hulpprogramma’s voor Google‘ uploaden. Zo kan Google makkelijk al je pagina’s vinden en indexeren. Google heeft een webmasterhulpprogramma, zo kan je zien wat er al allemaal is geïndexeerd. Je kunt ook de meest uitgevoerde zoekopdrachten en links naar je site vinden.