Weblog starten voor beginners

Je kunt veel geld verdienen met de inkomsten van advertenties als je eenmaal een goedlopende weblog hebt gemaakt. Hieronder staat hoe je van begin af aan een weblog kan starten.

Host en domeinnaam zoeken

Als je wilt beginnen met je blog is het belangrijk dat je een goede host hebt. Het is erg belangrijk dat je een goede, korte, makkelijke domeinnaam hebt. Zo zullen mensen de naam goed onthouden voor als ze het een interessante weblog vinden. Als het een Nederlandse blog wordt is het belangrijk dat je een .nl domeinaam registreert. Zo weet google dat het een Nederlandse site is.

WordPress installeren

Als je wilt beginnen met bloggen en niet veel verstand hebt van programmeren is het goed om te beginnen met WordPress. WordPress is gratis te downloaden. Als je WordPress hebt geïnstalleerd en geüpload naar de server moet je een paar persoonlijke gegevens invullen, zoals je wachtwoord, databasenaam, databasewachtwoord en nog een paar dingen.

Als dat gelukt is heb je automatisch het standaardthema van WordPress. Er zijn echter een heleboel thema’s die je makkelijk kunt installeren. Dat kan in het admin-menu. Daar kan je thema’s zoeken op kleur of naam. Als je een leuk thema hebt gevonden kan je hem gelijk gratis installeren, en naar eigen smaak aanpassen.

Advertenties plaatsen op je weblog

Als je veel bezoekers hebt op je weblog is het leuk om daar geld mee te verdienen. Er zijn een aantal manieren om er geld mee te verdienen. Je kunt affiliate worden bij www.m4n.nl.

Je kunt ook geld verdienen d.m.v. Google Adsense advertenties. Daarbij wordt je ook betaald per klik. Als je veel bezoekers hebt kun je er best wat mee verdienen. Het voordeel van Google Adsense is dat er automatisch relevante advertenties op je blog worden geplaatst. Bij m4n kan je de advertenties zelf uitkiezen.

Meer informatie over m4n
Meer informatie over Google Adsense

Interessante weblog

Als je je eenmaal een interessante blog hebt, wil je ook dat de bezoekers blijven komen. Dat kan door elke dag, week, of maand een artikel te plaatsen. Het is erg belangrijk dat er een vaste tijd tussen de artikelen zit. Als je normaal elke dag een bericht op je weblog plaatst en dan ineens een paar weken geen bericht meer plaatst kunnen mensen denken dat je gestopt bent met je weblog. Als je elke week op een vast tijdstip een artikel plaatst zullen de mensen elke week gaan kijken. Zo behoud je je bezoekers en inkomsten.