Webshop met dropshipping

Als u een webshop wilt beginnen zonder veel in producten te investeren is dropshipping misschien iets voor u. U bent een soort tussenpersoon tussen de klant en de leverancier. U kunt ook gebruik maken van dropshipping zonder eigen site, bijvoorbeeld door marktplaats te gebruiken.

Uitleg dropshipping

U bied een product aan op uw webshop/ marktplaats, die u zelf niet in voorraad heeft. Pas als de klant de producten heeft besteld gaat u ze bestellen bij de leverancier. U verkoopt de producten zeg maar door voor een hogere prijs. Het verschil in prijs is dus uw winst.

Voorbeeld:
U bied een gadget aan voor €10,00. De klant bestelt hem bij u. Als u het geld heeft ontvangen, bestelt u het bij de leverancier voor zeg maar €8,00. De leverancier stuurt het product op naar uw klant, en u heeft dan €2,00 winst gemaakt.

Voordelen van dropshipping

Het voordeel van dropshipping voor u is dat u geen producten op voorraad hoeft te hebben in uw webshop. U hoeft er dus geen kosten voor te maken, dus maakt u gelijk winst. Het voordeel voor de leverancier is dat ze door u meer klanten krijgen, die u voor ze werft.

Dropshipping zonder webshop

U kunt ook winst maken via dropshipping zonder een eigen webwinkel. Dat kan door producten aan te bieden op Marktplaats of Speurders. Het werkt voor de rest hetzelfde als met een webshop. De klant bestelt iets bij u, u koopt het product bij de leverancier. De leverancier stuurt het product naar de klant en u ontvangt de winst.

Leveranciers met Dropshipping

Er zijn een aantal websites die dropshipping voor u aanbieden. Ik kies meestal een leverancier uit China, omdat je daar het meest mee verdient. Een aantal Chinese webshops bieden dropshipping aan, zoals Dealextreme.com en Focalprice.com. Er zit ecther ook een nadeel aan, namelijk dat de levertijden erg variëren. Soms duurt het maar een week en soms wel drie. Daarom is het goed als u uw klanten goed op de hoogte houd.