Geld besparen op je vakantie

Bijna elke Nederlander gaat op vakantie. Sommige mensen één keer per jaar, andere mensen twee keer. Mensen met een ruim budget gaan soms drie keer of vaker op vakantie per jaar. In dit artikel gaan we bekijken hoe je geld kunt besparen op je vakantie.

Vakantie boeken via internet

Tegenwoordig boeken de meeste mensen hun vakantie via het internet. Via internet je vakantie boeken is een groot voordeel ten opzichte van een advertentie in een lokale krant bijvoorbeeld. Je kunt namelijk eenvoudig prijzen vergelijken via internet. Op die manier kun je dus zien bij welke reis aanbieder je een goedkope vakantie kunt boeken en welke reis aanbieder dure vakanties aanbied. Als je een vakantie via internet boekt kun je dus al een hoop geld besparen. Als je een vakantie wilt boeken naar Griekenland bijvoorbeeld, kun je precies zien hoeveel dit kost bij reis aanbieder A en hoeveel bij B.

Zelf een reis samenstellen

Indien je niet met een reis aanbieder werkt, maar zelf je eigen reis samenstelt kun je ook geld besparen. Als je gaat vliegen kun je ervoor kiezen om te vliegen met KLM bijvoorbeeld, maar je kunt een hoop geld besparen als je met een low-cost vliegmaatschappij gaat vliegen. Maatschappijen zoals Easyjet of Wizzair zijn vaak veel goedkoper dan de grote vliegtuigmaatschappijen. Als je voor zo’n low-cost maatschappij kiest kun je dus veel geld besparen.

Moment van boeken

Ook het moment van boeken kan veel uitmaken. Als je een vliegticket 2 weken voor de reis boekt, ben je vaak veel meer kwijt dan dat je het ticket 6 maanden van tevoren boekt. Vroeg boeken is dus ook een goede manier om geld te besparen op je vakantie.

Op vakantie met meerdere personen

Als je met meerdere personen op vakantie gaat, is er nog een manier om geld te besparen. Je kunt namelijk een hoop geld besparen door een appartement te huren in plaats van een hotel. Als je met 8 personen bent bijvoorbeeld kun je vaak al voor een paar honderd euro per week een huisje huren. Per persoon betaal je dan 50-100 euro ongeveer. Als je 4x een hotelkamer van 2 personen moet boeken voor een hele week dan ben je waarschijnlijk flink duurder uit. Je kunt dus geld besparen op je vakantie door te kiezen voor een appartement in plaats van een hotel.

Een extra gratis tip die we u niet willen onthouden is het besparen op zwemkleding. Dat is op vakantie uit onderzoek 40% duurder dan wanneer u deze thuis koop. Zwemkleding hoeft niet duur te zijn, omdat je deze tegenwoordig bij verschillende online webwinkel snel en voordelig in huis hebt.

Wij hopen dat je door dit artikel op nieuwe ideeën bent gebracht waardoor je ook geld gaat besparen bij het boeken van je volgende vakantie. Alvast een goede vakantie toegewenst.