Op vakantie in Griekenland

Op vakantie valt er veel te besparen, want een vakantie is nu eenmaal vaak aan de dure kant en wist u dat u vaak met een andere instelling op vakantie gaat. U laat uw zorgen achter in Nederland, heeft gespaard voor een welverdiende vakantie en laat uzelf gaan op een feestvakantie, zonvakantie of actieve vakantie. Helaas heeft deze zorgeloze instelling ook een dure kant. U bent iets makkelijker in het uitgeven van geld, u gaat vaker uit eten, doet leuke dingen en bent vaak op pad. Ook laten touristen zich graag verwennen met massages, nieuwe kleding en souveniers. Dat kan als u niet oppast in de papieren lopen en een nare nasmaak geven na de vakantie. Een vakantie is pas duur als deze buiten het budget gaat. Een tip voor uitstekende overnachtingen is bij de organisatie http://www.preciouslocations.nl/

Hieronder nog wat tips om te voorkomen dat u teveel betaald bij een zonvakantie in Griekenland.

Tip 1: bepaal van te voren een budget
Een goede manier om te voorkomen dat u meer uitgeeft dan u wilt is om uw vakantie van tevoren goed te plannen. Weet waar u wilt verblijven en hoe lang, bepaal hoevaak u uit eten wilt gaan en of  u wellicht in een appartement met keuken zelf een maaltijd wilt maken. Dat is een stuk goedkoper. Ook kunt u van tevoren de restaurants die u in Griekenland wilt bezoeken checken op service, kwaliteit en kosten.
Een budget per dag afspreken is ook vaak een goede methode om controle te houden over het budget. Bepaal bijvoorbeeld dat het limiet 100 euro per dag is en dat er niet overheen gegaan mag worden, behalve in noodgevallen

Tip 2: ben voorzichtig met de creditcard
Een creditcard is een handig betaalmiddel, maar wel met een keerzijde en dan bedoel ik niet de achterkant van de kaart. Nee een creditcard maakt betalen namelijk gemakkelijk en daarin schuilt het gevaar. Doordat het zo makkelijk gaat, raakt u snel de controle en het overzicht kwijt. Gebruik een creditcard daarom met mate en alleen als het echt niet anders kan. Ook helpt het als u regelmatig online inlogt om te kijken wat er afgeschreven gaat worden. Zo weet u in iedergeval waar u aan toe bent als u weer thuis komt.

Tip 3. de Griekse zon is gratis
Griekenland biedt vele standen, eilanden en uitgaansgelegenheden. Vaak worden op deze stranden bedjes en stoelen aangeboden voor een forse prijs. Wanneer u voorbereidt op pad gaat kunt u dit eenvoudig voorkomen. Een simpele parasol van de supermarkt en van huis meegenomen handdoeken, maken ook een comfortabele stranddag. Het zand, de zon en het water is immers hetzelfde.