Vakantie hoeft niet duur te zijn

We hebben nog altijd te maken met de gevolgen van de kredietcrisis. Veel Nederlanders hebben daarom deze jaren net even wat minder over voor hun (zomer)vakantie. Dat betekent echter niet dat we per definitie zullen moeten inboeten op ons vakantieplezier. Er zijn voldoende mogelijkheden om ook voor minder geld een heerlijke vakantie te hebben dit jaar.

Huizenruil

Het is niet nieuw, maar steeds populairder wordt het wel. Het principe is er eenvoudig: u zoekt een partner(gezin) en spreekt af tijdens de vakantieperiode in elkaars huis te wonen. Het is natuurlijk erg belangrijk dat u hiervoor een betrouwbare partner vindt. Wanneer dit eenmaal gelukt is kunt u op deze manier haast kosteloos genieten van een heerlijke vakantie in de mooiste gebieden over de wereld. In plaats van een goedkope vakantie in het eigen land kunt u er op deze manier voor kiezen eens echt ver weg op vakantie te gaan met de besparing die u heeft op de kosten van het hotel of de camping die u normaal zou moeten betalen.

Er zijn verschillende websites beschikbaar waar u betrouwbare partners kunt vinden om tijdelijk van huis mee te ruilen. Het is aan te bevelen om eens bij vrienden of kennissen na te vragen of zij hier ervaring mee hebben om te voorkomen dat u een onbetrouwbare website gaat gebruiken. Eenmaal aan het ruilen komt er nog een tweede voordeel bij kijken. Tijdens uw vakantie past er iemand op uw huis en heeft u dus een sterk verminderde kans op bijvoorbeeld inbraken.

Parkeren bij Rotterdam Airport

Een goede manier te besparen voordat u op vakantie gaat is goed af te stemmen waar u gaat parkeren. Parkeren bij vliegvelden kan enorm in de papieren lopen. Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport vragen soms wel meer dan 10 euro per dag. Een twee weekse vakantie kan dan snel meer dan 150 euro kosten, maar dat hoeft niet. Er zijn ook goedkopere alternatieven. Plan uw vakantie via Rotterdam op www.parkerenrotterdamairport.com

Goedkoop

Als u wel houdt van een beetje avontuur is het een goede optie om eens een lastminute te boeken. Dit zijn vaak aanbiedingen naar de mooiste bestemmingen voor absolute dumpprijzen. De touroperators bieden deze reizen zo goedkoop aan om de vliegtuigen en hotels op het laatste moment nog te kunnen vullen. U weet van tevoren dus niet welke reizen er nog beschikbaar zullen zijn en het is daardoor een verrassing waar u bijvoorbeeld deze zomer uit zult komen. In principe is het goed om rekening te houden met een vertrek binnen hooguit twee weken wanneer u een lastminute kiest. De touroperators kijken waar er nog enkele plaatsen overblijven en die reizen bieden ze vervolgens voor de zeer lage prijs aan. Dit heeft dus niets te maken met de kwaliteit van de reis, maar alles met het moment van boeken.

Een andere manier om goedkoop op vakantie te gaan is het meedoen aan veilingen. Er zijn op internet tegenwoordig verschillende veilingsites te vinden waar u na registratie mee kunt bieden op vakanties. Op deze manier kunt u zelf bepalen hoeveel u wilt betalen voor een vakantie. Ook hierbij geldt dat hoe korter van tevoren u boekt, hoe goedkoper het doorgaans wordt. Opnieuw wordt uw flexibiliteit dus beloond met een korting. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de extra kosten en voorwaarden die gesteld kunnen worden aan dit soort vakanties. Het is vaak zo dat u nog veilingkosten dient te betalen en in een hotel is bijvoorbeeld het ontbijt vaak niet meegenomen. Hou hier even rekening mee tijdens het bieden zodat u niet voor verrassingen komt te staan.