Tips om te besparen op telefoonkosten

De afgelopen jaren heeft Nederland heel wat te verduren gehad als het gaat om financiële tegenslagen. Iedereen moest even de hand op de knip houden en goed opletten wat er uit werd uitgegeven. Inmiddels klimmen we weer langzaam uit het economische dal en kunnen we weer genieten van onze centen. Echter moet je natuurlijk nog steeds opletten waar je geld naartoe gaat. Je moet het niet zomaar over de balk smijten, maar juist nuttig besteden. Ook is het nog steeds noodzakelijk om te bezuinigen waar nodig is, omdat je van dat geld weer andere dingen kan doen of kopen. Eén kostenpost waar dat misschien wel mogelijk is zijn de kosten voor de telefoon. Alleen hoe doe je dat? Hier volgen enkele tips hoe je eenvoudig kunt besparen op telefoonkosten.

Prepaid simkaarten

Eén manier om te besparen op jouw telefoonkosten zijn door middel van prepaid simkaarten. Met deze kaarten heb je maar een bepaald bedrag dat je kan besteden aan bellen, sms’en of internetten. Een internetbundel kan je ook apart afsluiten, maar daar betaal je dan weer extra voor. Met prepaid simkaarten weet je dus altijd waar je aan toe bent en kom nooit voor verassingen te staan. Het nadeel is wel dat je steeds opnieuw jouw beltegoed moet op waarderen. Je kunt niet onbeperkt bellen, sms’en of internetten. Een ander voordeel van prepaid is dat alles zeer voordelig is. Je kunt zeer goedkoop bellen en sms’en terwijl je bij een vast abonnement al gauw meer kosten kwijt bent. Overweeg dus om simkaarten aan te schaffen waarmee je zeker gaat besparen op jouw telefoonkosten.

Sim only abonnement

Sinds enkele jaren zijn sim only abonnementen ook heel populair geworden in Nederland. Veel gebruikers zijn al overgestapt op deze abonnementsvorm vanwege de kosten. Vergeleken met een normaal telefoonabonnement betaal je slechts een paar euro per maand. Daarmee heb je vaak hetzelfde aantal belminuten, sms’jes en MB’s. Het enige nadeel van sim only is dat je zelf het toestel moet betalen. Met een gewoon telefoonabonnement krijg je deze er gratis bij, maar daartegenover moet je maandelijks wat abonnementskosten betalen. Mocht je dus al een goede smartphone hebben, is het zeker het overwegen waard om over te stappen op sim only. Je bespaart hiermee namelijk enkele tientallen euro’s per maand.