Besparen met verzekeringen

Iedereen in Nederland heeft één of meerdere verzekeringen. De zorgverzekering is een verplichte verzekering die iedere Nederlander moet hebben. Maar naast de zorgverzekeringen zijn er heel veel andere verzekeringen zoals de inboedelverzekering, autoverzekering, uitvaartverzekering etc. Al deze verzekeringen kosten veel geld bij elkaar. Niemand wil teveel betalen voor deze verzekeringen. Daarom raden wij je aan om ons artikel goed te lezen. Wij geven je namelijk enkele tips om geld te besparen om deze verzekeringen. Eerst gaan wij in op de jaarbetaling en vervolgens laten wij je zien hoe je verschillende verzekeringen kunt vergelijken.

Jaarbetalingen

Vaak krijg je een bepaalde korting als je een verzekering per jaar betaalt. De meeste verzekeringen betaal je standaard per maand, maar je kunt vaak ook kiezen voor een jaarbetaling. De verzekeraar is dan zo aardig om je een paar procenten korting te geven op de totale premie. Als wij kijken naar de zorgverzekering die al gauw 1.500 euro per jaar kost, dan is 3% toch 45 euro. Op deze manier kun je veel geld besparen. Als je dit voor al je verzekering doet, bespaar je al gauw enkele honderden euro’s per jaar. Het nadeel is wel dat je veel geld beschikbaar moet hebben. Met jaarbetalingen gaan grote bedragen gemoeid. Als je het geld kunt missen, dan is het wel een goede optie om geld te besparen.

Verzekeringen vergelijken

Waar je ook veel geld mee kunt besparen is het vergelijken van verzekeringen. Elke verzekering kun je vergelijken. Of het nou een zorgverzekering of autoverzekering is, je kunt ze allemaal vergelijken. Het vergelijken van de verzekeringen doe je tegenwoordig eenvoudig via het internet. Er zijn meerdere vergelijkingssites te vinden. Hoe kun je deze websites vinden? Stel dat je uitvaartverzekeringen wilt vergelijken, dan zoek je op ‘Uitvaartverzekeringen vergelijken’. Er komen dan meerdere vergelijkingssites naar voeren waarop je de premie van de verschillende uitvaartverzekeringen kunt vergelijken. Door de premies te vergelijken en te kiezen voor de goedkoopste verzekeraar kun je veel geld besparen op verzekeringen. Als je al je verschillende verzekering vergelijkt kun je al gauw honderden euro’s op jaarbasis besparen. Wij wensen je dan ook veel succes bij het vergelijken met de verschillende verzekeringen.