Overstappen naar een goedkopere autoverzekering

Hoeveel betaal je voor je huidige autoverzekering?

Heb je het idee dat je teveel betaalt elke maand? In dit artikel bekijken we hoe je erachter kunt komen of het nut heeft om over te stappen naar een goedkopere autoverzekering.

Allereerst moet je nagaan hoeveel je op dit moment betaalt voor je huidige autoverzekering. Je kunt dit achterhalen door het contract erbij te pakken, of door te kijken bij je afschrijven van je rekening. Je kunt dan nagaan hoeveel je elke maand betaalt voor je autoverzekering.

Nu je weet hoeveel je elke maand kwijt bent aan je autoverzekering kun je gaan uitzoeken of je bij een andere partij goedkoper uit kunt zijn. De eenvoudigste manier is het openen van Google.nl. Vervolgens kun je zoeken op autoverzekeringen vergelijken. Je kiest een willekeurige site uit. Het voordeel van zo’n site is dat je op een eenvoudige en snelle manier kunt zien hoeveel je moet betalen bij de verschillende partijen.
Om de autoverzekeringen te kunnen vergelijken is het handig als je het kenteken van je auto bij de hand hebt. Heb je het kenteken net, dan kun je altijd nog het merk en type auto selecteren. Als je alle gevraagde gegevens hebt ingevuld zal het systeem de premies van de verschillende verzekeraars gaan vergelijken. Je kunt dan precies zien welke autoverzekeraar de goedkoopste is.

Overstappen

Als jij meer betaalt dan de goedkoopste autoverzekeraar dan kun je overstappen naar deze goedkopere partij. Houd er wel rekening mee dat het niet alleen om de goedkoopste premie gaat. Eigen risico en de opzegtermijn zijn ook belangrijke punten. Lees de voorwaarden goed door voordat je besluit om echter over te stappen. Ga ook na wat de opzegtermijn is van je huidige autoverzekering.

Veel succes bij het vergelijken van autoverzekeringen. Het is jammer als je jarenlang teveel betaalt voor je autoverzekering. Daarom is het goed om op zoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering.