Zijn kunststof kozijnen goedkoper?

Veel mensen denken dat kozijnen van kunststof duurder zijn dan andere soorten kozijnen. Het tegendeel is echter waar. Vroeger was hout wel goedkoper dan nu maar doordat de houtprijs is gestegen zijn kunststof kozijnen goedkoper. Daarnaast moet er met andere factoren rekening gehouden worden.

Onderhoud
Als je bijvoorbeeld kiest voor houten kozijnen dan heb je te maken met een periodieke onderhoud. Om de zoveel tijd moet je de kozijnen lakken/schilderen zodat ze niet rotten. Bij kunststof kozijnen is dit echter niet het geval. Als de kozijnen eenmaal zijn geïnstalleerd heb je er bijna geen omkijken meer naar, met name als je voor kwaliteit kiest. Natuurlijk kan er een keer een kiepraam kapot gaan maar er kan natuurlijk ook iets kapot gaan bij houten ramen. Reparatie is echter makkelijker bij houten kozijnen.

Stijgende prijs hout
Zoals gezegd zit het verschil hem vooral in de prijs. Hout is in de afgelopen tijd veel duurder geworden wat resulteert in een stijging van aankopen van kunststof kozijnen. Kunststof is met de jaren ook nog eens goedkoper geworden. Daarnaast is kunststof een stuk duurzamer geworden wat ook heeft geresulteerd in een stijging van potentiële kopers.

Kan het nog goedkoper?
Onderlinge concurrentie tussen leveranciers zorgt ook voor een daling in de prijs. Het beste wat je kunt doen is kunststof kozijnen prijzen vergelijken zodat je zeker weet dat je niet teveel zult betalen.